Wat biedt deze Psycho Sociale Dienstverlening

Vanuit de praktijk-locatie wordt het volgende georganiseerd:

Coaching en Psychotherapie & Psychosociale therapie
Projecten en Workshops
Cursussen: Live en E-learning
Lezingen

COACHING
Wat kan het fijn zijn dat er iemand is die met je meedenkt. Iemand die je helpt ontdekken wie je werkelijk bent, wat je mogelijkheden en talenten zijn. Iemand die je helpt in het coördineren van je denkproces door op een ontspannen manier te spiegelen, te kijken naar je stijl van communiceren en van gedrag. Iemand die je bevestigt in wat helpend voor je is en ondersteunend waar verandering nodig is. Kortom: je nieuwe perspectieven aanreikt, waarmee je verder kunt.

PSYCHOTHERAPIE
Psychotherapie gaat verder dan coaching. In psychotherapie gaat het om het behandelen van meer specifieke problemen zoals depressiviteit, traumaverwerking, relatieproblemen of: hoe verder na een burn-out. Het zijn deze en vergelijkbare problemen die een andere begeleiding nodig hebben, dieper gaan en herstel behoeven.

PSYCHO-SOCIALE THERAPIE
Psychosociaal wil zeggen dat het zowel om jou gaat alsook om je sociale omgeving. Dat kan een (huwelijks)relatie zijn, je gezin, school, werk enzovoort. Een mens staat nooit op zichzelf maar functioneert altijd in relatie met anderen. In deze therapie kan ook aandacht geschonken worden aan jouw sociale omgeving. Dat wil zeggen dat anderen betrokken kunnen worden bij jouw hulpvraag (maar alleen als jij dat wilt!).

PROJECT “DE KUNST VAN LEVEN”
1e. Een traject van een acht bijeenkomsten met psycho-educatie, praktische oefeningen, groepsgesprekken en individuele begeleiding. 2e. Een vervolgtraject van acht bijeenkomsten waarin het accent ligt op innerlijke genezing en herstel, zodat je meer rust en stabiliteit gaat ervaren in je leven.

WORKSHOPS
Workshops worden eenmalig gegeven in dagdelen van een ochtend of een middag. Daarin worden het uiterlijk en innerlijk van de mens samengevoegd. We gaan op een ontspannen manier werken aan onszelf. Het is een samenzijn met een lach en een traan. Wie ben je als je in de spiegel kijkt en wie mag je worden als je later die dag nog een keer kijkt. Laat je verrassen.

CURSUSSEN
Over diverse thema’s worden cursussen gegeven. Een paar voorbeelden:
“Leef met lef”.
“Overwin je angsten”.

E-LEARNING
Via internet kun je deelnemen aan cursussen die ontwikkeld zijn om individueel te volgen. Daartoe is lesmateriaal beschikbaar en kun je op je eigen tempo en in je eigen tijd je lessen volgen.

LEZINGEN
Je kunt een lezing aanvragen met de volgende thema’s:
“Hoe belangrijk is een mensbeeld in de hulpverlening?”
“Een christelijke visie op alternatieve geneeswijzen”
Andere thema’s op aanvraag.